Ontmoeting

De Efteling, Kaatsheuvel

21 september 2017 13.00 -18.00 uur De Efteling VIP: Frans Goenee & Jos Burgers

Ik nodig je van harte uit voor deze bijzondere ontmoeting. Op 21 september ben je van 13.00 -18.00 uur welkom bij de Efteling In Kaatsheuvel.

VIP 1. Frans Goenee
De Efteling is ambitieus als het gaat om klantenwaardering. Het attractiepark gaat minimaal voor een 8 als waarderingscijfer. Geen eenvoudige taak. Gasten komen binnen met een zesje nadat ze vaak al een half uur in de file hebben gestaan en een duur kaartje hebben gekocht. Hoe maken de medewerkers van de Efteling daar dan toch een 8 of 9 van?

Onze eerste inspiratiesessie wordt verzorgt door Frans Goenee, inspiratie manager bij de Efteling. Hij vertelt over hoe sprookjes bestaan en verklapt hoe je van storytelling naar storyselling gaat. Een exclusieve lezing die enkel én alleen binnen de Wereld van de Efteling wordt gegeven, daar waar het verhaal het beste tot zijn recht komt.

Storytelling
Het hart van de Efteling is verhalen vertellen. Dat was het al in het begin toen de Efteling werd opgericht en dat is nog steeds. Elke attractie en elke achtbaan begint met een verhaal. Van de miljoenen euro’s die een achtbaan kost, gaat een groot deel naar storytelling. De verhalen zorgen ervoor dat mensen naar huis gaan met een herinnering. En die herinneringen vormen de beste reclame, want dat is wat mensen door gaan vertellen.

Details
Herinneringen krijg je door mensen te verrassen en een onverwacht moment te bezorgen. De muziek die uit de paddenstoeltjes komt, de rode schoentjes die in de kast van de Efteling-hotelkamer staan. Het zijn de kleine details die bijdragen aan de verwondering en betovering die het attractiepark teweeg wil brengen bij haar gasten.

Van proces- naar gastgericht
Maar het allerbelangrijkste in de beleving van gastvrijheid zijn de medewerkers. De Efteling heeft een duidelijke keuze gemaakt om van een procesgerichte naar gastgerichte organisatie te gaan. Alle 2400 medewerkers worden daarin betrokken. Ook de storingsmedewerker en de tuinman doen mee. Hun opdracht is om de gasten te verrassen met een persoonlijk gebaar en aandacht.

VIP 2. Jos Burgers
De snelste weg om je organisatie te laten groeien is: door fans te maken van je bestaande klanten. Verwachtingen te overtreffen. Ambassadeurs te maken. Dat klinkt heel lastig en bewerkelijk. Zeker als je het al druk hebt. Maar uit eigen ervaring weet je: met één persoonlijke, kleine actie bereik je meer dan met een dure anonieme marketingcampagne.

Jos Burgers

Je moet het alleen nog even doen. Elke dag. Ook op drukke dagen!

Je voelt zelf al aan: als iedereen in jouw team elke dag één klant zo goed helpt dat die fan wordt, dan zijn de positieve gevolgen niet te overzien. Je ontketent een kettingreactie!

  • Hoe zorg je ervoor dat iedereen één klant per dag ongelofelijk goed helpt?
  • Hoe zorg je dat je mensen ook de bevoegdheid hebben om dat te doen?
  • Wat moet je zelf doen om het goede voorbeeld te geven?

Drs. Jos Burgers (1951) is een van de meest gevraagde managementsprekers in Nederland. Hij was tien jaar werkzaam in verkoop- en marketingfuncties bij een technische groothandel. Na een studie Bedrijfseconomie aan de universiteit in Tilburg was hij ruim tien jaar als docent Marketing & Marktonderzoek verbonden aan Fontys Hogescholen te Eindhoven. Daarna adviseerde hij gedurende een tiental jaren bedrijven en instellingen op het terrein van strategie, marketing en klantgerichtheid.

Tegenwoordig richt hij zich volledig op het schrijven van boeken en het geven van presentaties, workshops en seminars. Zijn boeken en praktijkervaring vormen de basis voor de presentaties die hij geeft. Hij houdt zijn publiek een spiegel voor en laat mensen anders naar hun werk en hun dagelijkse praktijk kijken. Humor is daarbij een belangrijk wapen, evenals het gebruik van praktijkvoorbeelden.

In 2009 schreef hij een managementroman over klantgerichtheid, met als titel Hondenbrokken. Het was het bestverkochte managementboek van dat jaar. In 2011 verscheen Geef nooit korting!, over hoe om te gaan met prijsdruk. In 2012 kwam Gek op gaten uit, over het verbeteren van de klantgerichtheid van medewerkers. Het was het bestverkochte managementboek van dat jaar.

Daarna in 2014, de bestseller getiteld De Wet van Snuf. Die titel gaat over de kracht van geven bij het versterken van relaties en is uitgeroepen tot het bestverkochte managementboek van 2014.

Laat je verrassen én vooral inspireren tijdens dit exclusieve seminar “Eén fan per dag” van Jos Burgers.

Locatie

31 mei 1952 was een heuglijke dag: de Efteling werd officieel geopend. Het toenmalige Sprookjesbos groeide in de decennia die volgden uit tot een gigantische Wereld vol Wonderen. Met name Anton Pieck zorgde voor de sprookjesachtige sfeer die de Efteling kenmerkt en tot op de dag van vandaag wordt gekoesterd en bewaakt.

De Efteling is al bijna 65 jaar een wonderlijke organisatie. Sinds de opening verrast de organisatie haar gasten steeds weer met nieuwe vormen van (verblijfs)recreatie. Naast professionaliteit en creativiteit is gastgerichtheid een van de pijlers waarop de Wereld van de Efteling rust. Het park behoort met 4,68 miljoen bezoekers tot de top van Europese attractieparken.

Goed gesprek

Ik nodig je van harte uit voor deze bijzondere ontmoeting.
Op donderdag 21 september ben je van 13.00 – 18.00 uur welkom bij De Efteling in Kaatsheuvel.

Programma

13.00 – 13.30  Inloop en persoonlijk ontvangst
13.30 – 13.45  Opening door initiator Claudia Bouwens
13.45 – 14.45  Inspiratiesessie door Frans Goenee
14.45 – 15.00  Pauze
15.00 – 16.30  Seminar door Jos Burgers
16.30 – 18.00  Afsluiting / Meet & Greet / Borrel

De investering
Bestel jouw persoonlijke entreeticket aan sléchts € 75,- inclusief 21% btw.

Inclusief
– Ontvangst met koffie / thee én gebak
– 2 consumptiebonnen
– Hollands bittergarnituur

Let op: Wanneer je gebruik maakt van een combinatieticket ontvang je € 10,- korting op je entreeticket.

Combinatie Ticket
Entreeticket + Boek “Een fan per dag” € 85,00

Ga “De echte ontmoeting” aan…wie weet wat het jou brengt! Schudden wij elkaar op donderdag 21 september persoonlijk de hand?

Parkeren
Er is voldoende parkeergelegenheid waar u gratis gebruik van kunt maken.

Ga terug

In samenwerking met