Ontmoeting

Slot Zuylen, Utrecht

24 november 2016 13.00 -17.30 uur Slot Zuylen, Utrecht VIP: John de Wolf

Ik nodig je van harte uit voor deze bijzondere ontmoeting. Op 24 november ben je van 13.00 -17.30 uur welkom bij Slot Zuylen in Utrecht.

VIP-gast

Oud-voetballer John de Wolf is de eerste ambassadeur ouderenwerkloosheid.  Minister Asscher heeft hem voor een jaar benoemd om meer ouderen aan het werk te helpen en vooroordelen weg te nemen.

Ruim 200.000 50-plussers zijn werkloos, van wie ook veel langdurig.  Dat komt mede door vooroordelen bij werkgevers. Zij vinden dat ouderen te duur zijn en te veel extra vrije dagen hebben. Ook denken ze dat ouderen vaker ziek zijn.

John de Wolf

Bloei van hun leven

“De 50-plussers van nu zijn veel fitter en actiever, zijn in de bloei van hun leven en zitten vol plannen en ideeën”, zegt De Wolf, die nu al werklozen helpt in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis.

Volgens hem gelden de stempels van “ziek, zwak en misselijk, te duur, niet flexibel” misschien voor een paar mensen, maar voor de meesten niet. In de rol van ouderenambassadeur wil hij werkgevers overtuigen, luisteren wat nu nog de problemen zijn en op zoek gaan naar oplossingen.

Locatie

Slot Zuylen is een van de oudste historische huizen aan de rivier de Vecht, net buiten de stad Utrecht.
Het Slot heeft een rijke familiegeschiedenis met (internationaal) invloedrijke bewoners, waarin sterke vrouwen een prominente rol spelen.
Schrijfster Belle van Zuylen is een van de bekendste bewoners uit de geschiedenis van Slot Zuylen.

Het kasteel toont de wooncultuur van de Utrechtse adel vanaf de 13e eeuw, met kunstschatten zoals schilderijen van Gerard van Honthorst, een kamer vullend gobelin, zeldzaam glaswerk en Chinees porseleinen servies.

Slot Zuylen werd gebouwd als woontoren in 1250, uitgebouwd naar een waterkasteel met slotgracht en tenslotte in 1752 verbouwd tot een aangenaam buitenverblijf door de adellijke familie Van Tuyll van Serooskerken, die er tot 1952 woonde. In dat jaar werd Slot Zuylen een museum. Het Slot is omringd dor fraaie tuinen en gelegen in een prachtig landschap.

Goed gesprek

Ik nodig je van harte uit voor deze bijzondere ontmoeting. Op donderdag 24 november ben je van 13.00 -17.30 uur welkom bij Slot Zuylen in Utrecht.

Programma

13.00 – 13.30 Ontvangst en Opening

13.30 – 14.30 Spreker John de Wolf

14.30 – 15.00 Pauze / Netwerken

15.00 – 16.30 Inspirerende BELsessie “Succesvol bellen’

16.30 – 17.30 Afsluiting / Netwerken / Borrel.

Ga terug