Ontboezeming

CitySense, Utrecht

23 november 2017 Tekst: Carla Kuhlman

De echte ontmoeting met Claudia Bouwens en John de Wolf op donderdag 23 November 2017 in het CitySense in Utrecht. Wat is het en wat levert het op? In het kort, Claudia gaat live bellen naar de werkgevers die wij zelf opgeven en daarbij krijg je tips en een hele goede dosis aan optimisme en inspiratie.

Op deze middag ontmoet je andere 50 plus werkzoekenden en kan je ervaringen met elkaar delen. Alleen is ook maar alleen! Je leert nieuwe benaderingsmogelijkheden. Hoe je een nee naar een misschien of zelfs een ja krijgt. De bedoeling is om op een koffieafspraak te mogen komen. Het gaat er nu niet om een sollicitatiegesprek te voeren, maar een persoonlijk gesprek onder genot van een heerlijk kopje koffie en achter de deuren te komen om een gevoel te krijgen van een bedrijf/organisatie.

Wat wil ik eigenlijk?

Dat is de boodschap voor iedereen en speciaal voor onszelf. Als je niet weet wat je wilt, waar je wilt werken, probeer het uit te zoeken of maak een lijst met nummer 1 , 2 of 3.

Voor je begint, is het belangrijk een antwoord te weten op deze vragen:

  • Wat voor werk wil ik doen?
  • Waar wil ik werken?
  • Voor wie wil ik werken?

Je moet voor jezelf duidelijkheid creëren, want anders kom je niet verder. Weet welke functie je wilt, weet bij welke bedrijven/organisaties of sector je wilt werken.

Tips

Je leert tijdens deze middag dat het heel erg is belangrijk om alle namen en telefoonnummers op te schrijven van mensen of bedrijven waar je zou willen werken. Vervolgens start je voorbereiding en zoek je de mensen op bij LinkedIn of met Google. Een goede voorbereiding is het halve werk. Een geweldige tip van Claudia is dat je misschien niet voor jezelf durft te bellen, maar waarschijnlijk wel voor een ander. Dat vond ik zelf een geweldige tip want voor een ander iets doen is altijd makkelijker. Zo voelt het tenminste. Aan de andere kant, wij hebben niets meer te verliezen want wij zijn het werk al kwijt.

Positief en een Italiaans slot

Wij, vier vrouwen uit Almere, zijn vandaag geweest en hebben ons laten inspireren  door Claudia en natuurlijk onze  ambassadeur voor de 50 plussers, John de Wolf.

John vertelde ons dat hij moet stoppen als ambassadeur  en dat hij graag nog doorgegaan was. Ik denk zelf dat dat ook heel jammer is dat hij moet stoppen. Want hij blijft toch een persoonlijkheid die zegt: “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg” en voor onze generatie een bekendheid met een warm en open hart. Maar ja, er wordt ons al zoveel ontzegd: werk, zwarte piet en nu ook onze John.

Wij hopen met hem dat dit concept blijft bestaan en want hij is positief en optimistisch en dat hebben wij 50 plus werkzoekenden heel erg nodig. John en Claudia geven ons aandacht, hoop en inspiratie. Na alle telefoontjes van Claudia, zijn wij met zijn vieren nog lekker uit eten geweest bij een Italiaan en hadden een hele positieve en een hele gezellige dag.

Nu allemaal nog leuk werk 😉. Claudia bedankt voor de hulp en de steun. Wij gaan weer positief verder.
Groetjes van ons vieren uit Almere!

Carla Kuhlmann- van Es

Bezoek het LinkedIn profiel van Carla

Ga terug