Ontboezeming

CitySense, Utrecht

23 november 2017 Tekst: Ingrid Ronner

Helaas voor Claudia en ook alle genodigden, ging De Echte Ontmoeting niet door in de oorspronkelijke vorm. Iets waarom -denk ik- de meesten hadden toegezegd om mee te doen aan de middag, namelijk een persoonlijke ontmoeting met door ons opgegeven (potentiele) medegevers. Een flinke domper voor velen van ons. Maar gezien alle moeite die Claudia heeft gedaan en de belofte om er toch een positieve en behulpzame middag van te maken, waren wij, vier dames uit Almere, aanwezig.

De binnenkomst was -zoals beloofd- persoonlijk. Claudia heeft echt enorm haar best gedaan en wist onze namen en enkele bijzonderheden meteen op te noemen. Heel bijzonder.

Een overweldigend begin

De opening begon met een nogal typisch Amerikaans inspiratiefilmpje, opzwepend en bombastisch. Een nogal overweldigend begin. Daarna vertelde Claudia ons waarom de oorspronkelijke versie niet was doorgegaan en wat ze heeft moeten doen om voor ons toch nog een middag te creëren. Petje af.

John (de Wolf), ambassadeur van 50+ werkzoekenden en Claudia vertelden hoe ze elkaar ontmoet hebben en welke lessen -aldus John- Claudia hiervan geleerd heeft. Hoe dan ook, samen zijn ze heel hard bezig om de werkzoekende 50 plussers onder de aandacht te brengen van iedereen die dit moet weten en er wat aan kan doen en vooral om hen wakker te schudden. Helaas heeft John te horen gekregen dat zijn rol als ambassadeur eind dit jaar stopt en dat niet helder is hoe dit project verder gaat.

De eerste belsessies

Vervolgens begonnen de belsessies met John er nog bij. Hij had graag zelf willen bellen, maar heeft uiteindelijk samen met Claudia een contact gemotiveerd om een koffieafspraak te maken met een kandidaat.  Krijgt deze kandidaat een baan dan komt er een taart beloofde John.

Helaas moest John halverwege de middag vertrekken en na een kort fotomoment voor de geïnteresseerden ging Claudia verder met de door mij gevreesde belsessies. Gelukkig werden alleen mensen naar voren gehaald die het ook echt wilden. Respect voor deze mensen. Onze Adelheid ging als eerste!

Niet mijn manier, toch geïnspireerd

Ik kan zeggen dat hoewel de belmethode van Claudia niet mijn manier is, ik wel heb gezien hoe het ook kan; contact maken en zoeken naar een ingang bij een bedrijf/organisatie. Claudia was heel duidelijk. Wij vragen niet, wij bieden aan. Haar insteek is om ons te gunnen kennis te maken met een bedrijf/ organisatie en te kijken of zij wel geschikt zijn voor wat wij te bieden hebben.  Dat in onze zoektocht naar betaald werk, de druk zo groot kan worden dat wij geen regie meer nemen en te snel ons laten verleiden om (sociaal) wenselijke antwoorden te geven om maar die betaalde functie te krijgen. Maar misschien is dat bedrijf helemaal niet goed voor ons. Niet wat wij zoeken, niet waar wij moeten zijn. Dat is zeker iets om tussen onze (mijn) oren te knopen. Eén van de boodschappen die steeds terugkeert is, vergroot je netwerk. Deel met elkaar, want je kunt elkaar helpen.

Persoonlijke betrokkenheid

Ik vertelde het al eerder, maar wat ik absoluut bewonderenswaardig vond, is dat Claudia alle aanwezigen van naam en gezicht kende. Maar ook bleek dat zij ons vanaf het podium observeerde.

Aan het einde kregen wij de gelegenheid om op de foto te gaan met Claudia en dat zij vanaf december probeert elke dag aandacht te geven op haar site aan werkzoekende 50 plussers en daar hoort dan die foto bij. Nu hadden wij als groepje gezamenlijk een foto laten maken met Claudia (leuke reminder aan deze middag), maar omdat het podium voor mij een stap te ver was, wilde ik mogelijkheid dan zeker wel proberen.

Hoe groot was dan ook mijn verbazing dat zij mij vroeg of ik altijd zo verlegen was. Want ik had zo stilletjes op mijn stoel gezeten. Claudia vond dat ik wel wat pit kon gebruiken. Nu ben ik geen super enthousiast ogend persoon en al helemaal geen stuiterbal. Maar ik kon haar wel vertellen dat mijn verlegenheid nog veel erger is geweest. Maar Claudia vond gelukkig dat er in ons groepje wel twee heel pittige dames aanwezig waren en dat zou vast helpen.

Tja, Claudia misschien hebben jij en de twee dames wat pit in mijn leven gebracht. Maar de wereld kan niet alleen uit stuiterende enthousiastelingen bestaan, er zijn ook mensen nodig die ervoor zorgen dat anderen enthousiast kunnen stuiteren 😊.

Dankbaar

Claudia (ik gebruik hier nog een tip van haar: vooral vaak een voornaam herhalen tijdens een (bel)gesprek), bedankt voor deze dag. Ik zag het niet helemaal zitten nadat ik naar jouw filmpjes op YouTube had gekeken, maar hoewel je inderdaad net zo dwingend bent aan de telefoon, is het overduidelijk dat je het beste met ons voor hebt. Daar kunnen jij en John de Wolf niet vaak genoeg voor bedankt worden. Ook bedank ik de trainers van het UWV en de mede-cursisten voor hun gezelligheid en vriendschap. Zonder hen was ik niet bij deze middag aanwezig geweest.

Groetjes, Ingrid
(De niet pittig ogende dame uit het Almeerse clubje 😉)

Naar het LinkedIn profiel van Ingrid

Ga terug