Ontboezeming

CitySense, Utrecht

23 november 2017 Tekst: Hugo van Buren

Het is een druilerige donderdag als ik onderweg ben naar een “Èchte Ontmoeting” met BELmeisje Claudia Bouwens en John de Wolf. In de uitnodiging stond dat ik m’n stralende glimlach en enthousiasme niet moest vergeten... Ik probeer het wel, maar als je als betaaldebaanloze 55-plusser al hónderd55-plus vruchteloze sollicitaties achter de rug hebt, sluipt er ongewild toch de nodige scepsis en peptalk-allergie binnen.

John de Wolf ken ik al uit mijn studententijd in Groningen, eind jaren tachtig. Ik met m’n groen-witte sjaaltje op de tribune van het Oosterparkstadion, hij op het veld als rotsvaste rauwdouwer bij de FC. Ik was zeker fan van John, maar hij leek me nou niet direct het toonbeeld van geleerdheid en fijngevoeligheid. Dat oordeel heb ik inmiddels radicaal bijgesteld, na het bekijken en beluisteren van zijn facebook-pagina John de Wolf op onderzoek (een must-see!).

Van Claudia had ik tot voor kort nog nooit gehoord. Ze lijkt een beetje een jonge versie van Brigitte Kaandorp. Haar website www.dearbeidsbelmiddelaar.nl sprak me wel aan vanwege de bakelieten telefoons en no-nonsense insteek.

Tijdens de bijeenkomst schoof mijn aanvankelijke scepsis langzaam aan de kant. John en Claudia ontpopten zich als uitermate bevlogen en betrokken. Beiden hielden een zeer persoonlijk en overtuigend verhaal, authentiek en humoristisch. John als gedreven bestrijder van vooroordelen en als pleitbezorger en deuropener bij bedrijven. Claudia als geboren bemiddelaarster die liever een gesprek arrangeert vóórdat ze een cv wil laten zien.

Na de pauze was het tijd voor het door mij met enige vrees en achterdocht tegemoet geziene onderdeel KOUD en LIVE bellen. Dat viel gelukkig reuze mee. Claudia pakt gewoon de koe bij de (telefoon)hoorn en demonstreert wat je met een directe en persoonlijke aanpak kunt bereiken. Ze is fenomenaal goed met namen, handig met Google en LinkedIn, en een geslepen gesprekskunstenaar.

Zelf stuntel ik in eerste instantie altijd hopeloos met namen en ben ik huiverig om onbekenden per telefoon lastig te vallen. Ik weet dan ook niet of dat wat voor mij is, maar daar gaat het volgens mij ook niet om. John en Claudia beschikken over een bijzonder vermogen om anderen te inspireren en concreet te laten zien wat je misschien anders of meer kunt doen om werk te vinden dan alleen conventionele wegen bewandelen. John is gewoon een goeie gast en Claudia echt een tof wijf.

Daar werd ik toch nog een beetje enthousiast van!

Hugo

Bezoek het LinkedInprofiel van Hugo

Ga terug