Menu

Ontboezeming

Den Haag

28 augustus 2016 Tekst: Nele Gies

Netwerken op een tropische dag. Terwijl duizenden mensen op deze tropische dag wat verkoeling aan zee zochten kozen veel mensen, waaronder ik, er voor om dit netwerkevent op de Scheveningse Pier bij te wonen...

Met de nodige spanning kwam ik afgelopen donderdag aan bij de ‘’De echte ontmoeting’’ bij Pier Zuid. Het ging echt gebeuren. De ontvangst was allerhartelijkst en nadat iedereen binnengedruppeld was konden we beginnen aan “De echte ontmoeting”.

‘’De echte ontmoeting’’ ontstond deze zomer een beetje als grap, als laten we eens kijken of er animo is voor een netwerkevent waarbij werkenden, werkzoekenden, werkgevers en ondernemers e.a. elkaar in het ECHT ontmoeten en de verbinding aangaan om elkaar verder op weg te helpen.

Het eerste event vond plaats in juli bij Villa Augustus in Dordrecht. En omdat dit een overweldigd succes bleek te zijn kwam er een heuse echte ontmoeting tour op gang. En zo reisden geïnteresseerden af naar Pier Zuid in Scheveningen en volgen er de aankomende maanden nog ontmoetingen in Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam.

Claudia vertelde bij aanvang een stukje over haar geschiedenis, haar persoonlijke verhaal. Hierin kwam tot uitdrukking waarom ze doet wat ze doet. Haar verhaal is best rauw vanwege allerlei moeilijkheden die zij moest doorstaan…echter uit rauwe verhalen ontstaan de mooiste dingen. Ze doet nu alweer geruime tijd de dingen op haar manier, en dát werkt! Haar missie is om mensen, die op zoek zijn naar werk de helpende hand te bieden en hen weer aan het werk te krijgen. En dat doet Claudia op een onconventionele manier. Claudia houdt niet van het geijkte.

Ze belt, tijdens de bijeenkomst koud en live naar werkgevers, bedrijven waar de werkzoekende heel graag zouden willen werken en probeert je daar op de koffie te krijgen. Niet bellen op een aangeboden vacature…nee, je gaat koffie drinken om te ervaren of jij wel binnen dat desbetreffende bedrijf wenst te werken. Met als uitgangspunt: “Regie in eigen hand houden”.

Maar er was meer te beleven. Zo had Claudia diverse mensen uitgenodigd. Pieter van Stein vertelde over zijn inzet voor Stichting Kijk Haar!, een organisatie die zich inzet voor vrouwelijke 50+ professionals in de bijstand.

Schrijver én spreker Thomas Braun was ook van de partij en vertelde van alles over zijn boek “Ga toch Fietsen”. Zijn verhaal was inspirerend, grappig maar vooral motiverend. Thomas toonde aan dat je je leven op een dag helemaal kunt omgooien van een hevige drinker en roker naar een heuse sportman die als ware de Giro de Italia en de Tour de France gaat fietsen alsof het niets is. Petje af voor deze prestatie.

Het meest inspirerend van deze bijeenkomst vond ik wel het interactieve:

Elk van ons mocht zijn eigen verhaal vertellen, waarom je er was, wat je hulpvraag was, en wat je kwam brengen? En het grappige hiervan is: het zette mij aan het denken! Er waren mensen die kwamen om de persoonlijke ontmoeting aan te gaan. Sommigen waren werkgevers, andere mensen waren betrokkenen van instanties. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan het UWV. En dan waren er ook de werkzoekers maar vooral de netwerkers want de banen liggen niet klaar maar wel de netwerken en dat is in deze tijd het meest belangrijke.

Ik ben blij dat ik erbij was! Mijn netwerk is weer gegroeid en wie weet wat de toekomst mij allemaal nog gaat brengen. Wat ik geleerd heb is hoe rauw en hard het leven soms kan zijn. Vergeet niet: Er komt altijd wel iets nieuws op je pad, je leert andere mensen kennen die je misschien voor even op weg helpen. En soms zijn er mensen bij die graag iets langer met je mee wandelen langs het pad van je leven en dat noemt men dan (h)ECHTE vriendschap.

Kom ook en ga “De echte ontmoeting” aan…wie weet wat het jou brengt!

Tekst: Nele Gies

LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/nele-gies

Ga terug

E-zine | Anders denken, Samen doen

Inspiratie, tips & trics over (telefonische) verbindingskracht