Ontboezeming

Maastricht

29 september 2016 Tekst: Marjon de Jong

Een verademing... Wie ging ik echt ontmoeten? Het heeft lang geduurd voordat ik mij uiteindelijk op advies van anderen had aangemeld. Ik was wel in voor een inspirerende middag op een unieke locatie...

Wie ging ik echt ontmoeten? Het heeft lang geduurd voordat ik mij uiteindelijk op advies van anderen had aangemeld.

Ik was wel in voor een inspirerende middag op een unieke locatie. Dus ticket besteld, geld overgemaakt voor een inspirerende middag met koffie, Limburgse vlaai en een drankje aan het einde van de bijeenkomst.

Tja en toen was het moment daar en ontmoette ik Claudia in levende lijve …. Had ik mij vooraf al een voorstelling van haar gemaakt dan zou die voorstelling nooit in de buurt van ‘de echte ontmoeting’ gekomen zijn.

Was ze bij aanvang van de bijeenkomst een leuke, warme, gezellige vrouw, wat er gebeurde op het moment dat zij de ‘lead’ nam was een metamorfose van jewelste. Claudia fungeert als een kameleon. Een brok dynamiek, met haar onconventionele manier van aanpak, in één woord een verademing. Heerlijk!

Ik voel steeds opnieuw de lachkriebels weer naar boven komen. Sommige deelnemers kijken bij aanvang gechoqueerd van deze onorthodoxe aanpak.

Claudia legt uit, stuurt, duwt over drempels. Niks afwachten, niks onderdanig! “Ga er voor” roept ze vol overtuiging uit. Je bent niet onderdanig, niet minder. Je komt niets halen, je hebt iets te bieden en die werkgever mag blij zijn wanneer hij met jou kan samen werken.

Als het ‘BELmeisje’ haar belrondje met een potentiële werkgever van een van de deelnemers doet wordt in de praktijk duidelijk wat zij in theorie al heeft overgebracht.

Stap af van de gangbare wegen. Wees creatief, duidelijk en ga voor je doel.

WAT is je doel …… ga een kop koffie drinken met een werkgever, een gelijkgezinde, een mogelijke toekomstige collega. Informatie vergaren en jezelf in de picture spelen.

Uiteindelijk blijkt wel hoe ontzettend belangrijk het is om de focus te hebben en te houden. Maak de zoekfunctie klein. Wat wil je? Welke functie ambieer je? Waar kunnen ‘mensen’ je voor wakker maken? Hoe vinden ze je op internet? Hoe komt je cv over? Kortom, er is duidelijk werk aan de winkel.

Tot slot geeft Claudia nog even positieve, opbouwende kritiek op LinkedIn pagina’s en cv’s. Ook onconventioneel en vol met energie.

Om 18.15 uur sluiten we een middag af die uit elkaar spatte van dynamiek. Ik heb zeker gelachen én veel geleerd. Stap af van de bekende paden en doe het eens op een totaal andere manier. Daag uit, zorg dat mensen zich jou in positieve zin herinneren. Het kan niet uitblijven, opeens is daar dan het berichtje “we hebben een vacature, iets voor jou ….? ”

Met veel stof om over na te denken stap ik na een geslaagde middag in de auto. Morgen meteen ‘even bellen’.

Ga “De echte ontmoeting” aan…wie weet wat het jou brengt!

Tekst: Marjon de Jong

LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/dejongmarjon/en

Ga terug