Ontboezeming

Rotterdam

22 juni 2017 Tekst: Anita Wix

Op een winterochtend ergens in december fiets ik na een intensieve yogales terug naar huis. Ik haal een paar keer diep adem om de koude lucht mijn longen in te laten stromen en geniet van het gefluit van vogels.

Hoewel ik me fit, blij en gelukkig prijs geeft mij lichaam me het signaal dat het zich “niet zo lekker voelt”. Ik concentreer me op mijn ademhaling en besef dat mij onbewust iets méér bezig houdt dan ik zelf in de gaten had…”Waar komt dat “niet zo lekkere gevoel vandaan…?”

Een paar maanden geleden stapte ik trots en vol overtuiging de Kamer van Koophandel binnen om me in te schrijven als zelfstandig onderneemster. Al jaren verzorg ik, als ervaringsdeskundige lezingen door het hele land over huiselijk geweld.

Op 9 juli 2010 nam ik de moeilijkste én moedige beslissing om alles wat me lief was achter te laten. Een jaar lang verbleef ik in een vrouwenopvang en aldaar sloot ik een verbond met mezelf: “Wanneer ik deze plek verlaat als gezonde, zelfstandige en gelukkige vrouw, dan deel ik mijn verhaal met een groot publiek om hen inzicht (mee) te geven over dit delicate onderwerp”.

Via de gemeente kreeg ik een klein huisje aangeboden, en stap voor stap begon ik aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Vanuit mijn netwerk kreeg ik diverse kansen om te spreken en mijn verhaal te delen met hulpverleners, politie en Hogescholen. Het verbond dat ik destijds met mezelf sloot omzetten naar realiteit, mijn missie uitdragen. Ik kan je nu wél vertellen dat het mijn beste beslissing ooit is geweest.

Met een inschrijving in de KvK en een sprankelende website ben je er nog niet. En hoe dankbaar ik ook ben dat ik in het openbaar mag spreken, in ruil voor een bloemetje of een fles wijn, het brengt (nog) geen brood op de plank. Dus ik neem me voor een waarde te hangen aan de dienst die ik lever…en besef me dat ik acquisitie moet plegen….maar héél eerlijk, juist dat vind ik doodeng.

Onder het genot van een kop thee, een muziekje op de achtergrond struin ik wat op het internet. Uit het niets zie ik een aankondiging voorbij komen van een lezing van Joseph Oubelkas in Venlo. De 168 kilometer neem ik voor lief en bestel een ticket…

Joseph is een held, een man met een missie en een prachtig verhaal. Na zijn lezing krijg (pak) ik de kans voor een persoonlijke ontmoeting en laat mijn gekochte boek door hem signeren.

Ik deel mijn droom met hem, en Joseph geeft me mee “Nooit opgeven, ga voor je droom, altijd…”

Met een overdosis aan inspiratie én energie schakel ik over in de actie-modus. Een paar dagen later zie ik op Facebook het event “De echte ontmoeting” voorbij komen, met als VIP-gast, spreker Stacey Seedorf op de prachtige locatie “De Euromast”. Stacey heb ik inmiddels meerdere keren mogen ontmoeten, zijn boeken heb ik gelezen en ik luister graag naar zijn verhalen. Hoewel het event pas over vijf maanden plaatsvindt besluit wederom een ticket te bestellen.

Daags voor “De echte ontmoeting” ontvang ik een herinneringsmail van Claudia Bouwens, alias het BELmeisje, de initiator van dit event. “Ben jij ook al aan het aftellen”.. zo begint de mail. Ik lees de mail door en mijn oog valt op de vraag “wil je dat ik “live én koud” voor jou bel, bereid je dan goed voor…..Ach ja, we zijn digitaal bevriend..maar heel eerlijk gezegd: ik heb me niet verdiept in wie zij is en wat zij doet…het kwartje begint nu wel te vallen. Wat een leuk en enthousiast mens.

Ruim op tijd arriveer ik bij De Euromast en daar staat Claudia om me persoonlijk welkom te heten. We  herkennen elkaar van de foto op de digitale snelweg. Wat bijzonder om een echte ontmoeting te hebben, tenslotte is dat ook het doel van vandaag.

Claudia is nog veel enthousiaster, leuker en gezelliger dan ik dacht. Ze zorgt voor een ontspannen en gezellige sfeer en je voelt je, zelfs als je alleen bent snel op je gemak. Ze heet de 30 deelnemers van harte welkom en vertelt hoe het programma er ongeveer uit ziet.

Dan vertelt Claudia iets over haar zelf en de reden waarom zij het concept “De echte ontmoeting” initieert. Haar energie werkt enorm aanstekelijk, en wanneer ze de vraag stelt “Voor wie mag ik een telefoontje plegen?”…zeg ik, zonder er over na te denken en heel onvoorbereid “Voor mij”.

Op dat moment gebeurd er iets bijzonders bij Claudia…Hoewel ik er geen woord op kan plakken is de stoot adrenaline die haar activeert voelbaar. Het lijkt wel of ze “aangaat”…haar radartjes draaien op volle toeren. Claudia stelt confronterende vragen, zoekt de diepte bij me op…vanuit het publiek wordt een naam geroepen van een prachtige Rotterdamse organisatie. Via LinkedIn zoekt zij “gewoon” een naam van iemand die hier werkzaam is en dan pakt Claudia haar telefoon. Mijn hart bonst in mijn keel…

De dame aan de andere kant van de lijn is verrast om het BELmeisje “live” aan de telefoon te hebben en gaat héél open en transparant mee in het gesprek. De dame aan de andere kant van de lijn is zéér behulpzaam en bereidt om mee te denken in mogelijkheden…ik mag haar dinsdag zelf bellen om verder te praten over mijn missie, mijn droom…

Fantastisch, de zaal is dol enthousiast en beloont Claudia met een applaus. Wat ziet dit er makkelijk uit….het telefoongesprek klonk als twee mensen die elkaar ál jaren kennen. Niets is minder waar. Die twee hebben elkaar nog nooit gesproken of gezien. Wat beperken wij onszelf toch door aannames te doen dat we, wanneer we zelf bellen bang zijn dat we storen, of dat de ander niet bereidt is om de hulpvraag te beantwoorden.

Wat een geweldig mens en hoe super enthousiast word je hiervan!

Tijdens de pauze, onder het genot van een verfrissend drankje blijft de “BEL-boost” voelbaar hangen. Dan volgt het verhaal van Stacey Seedorf, over zijn leven, zijn keuzes en zijn gevolgen. In de jaren 90 maakte Stacey wereldwijd furore met de Eurodance groep TWENTY 4 SEVEN, waarin hij zong met huidig RTL4-presentatrice Nance. Samen met 2Unlimited, 2 Brothers on the 4th Floor en T-Spoon domineerden zij de hitlijsten. Stacey schreef alle hits en verdiende miljoenen in die tijd.

Dit succes bleek uiteindelijk ook zijn valkuil te gaan worden. Hij glijdt af naar de zware criminaliteit…..Al snel loopt hij in de val en komt voor jaren achter de tralies te zitten. Tijdens zijn gevangenisstraf voert hij een enorme strijd met zichzelf en begint aan diverse studies in moderne psychologie.

Stacey krijgt hierdoor meer inzicht in zijn ware zelf en in zijn drijfveren. Zijn nieuwe mindset geeft hem een onstuitbare kracht, die hij na zijn detentie als succesvol spreker en mindsetcoach op diverse podia deelt.

Ik voel me erg verbonden met zijn kijk op het leven en hoe ik, net als hij de verrijking van mijn leven, de bewustwording van mijn bestaan, heb ontdekt in de moeilijkste tijd van mijn leven. Een tijd die je niet in vrijheid hebt doorgebracht en je daarom dwingt jezelf terug te vinden, te ontdekken wie je bent, hoe jij wilt leven en wie je wilt zijn.

Wat een geweldige en inspirerende dag. Een dag die heeft aangetoond dat het in deze online wereld nog belangrijker is dan ooit te voren dat we elkaar ECHT ontmoeten.

Joseph, Stacey en bovenal Claudia, het BELmeisje, die mensen elkaar echt laat ontmoeten en daarmee fantastische dingen bereikt!

Nooit opgeven zei Joseph Oubelkas. Maak er een gewoonte van om in alles wat er gebeurt te zoeken naar wat je kan geven of leren zei Stacey. Ontmoeten en verbinden, dat is wat Claudia doet!

Tekst: Anita Wix
LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/anita-wix-2b3785108

 

Ga terug