Ontboezeming

Rotterdam

27 oktober 2016 Tekst: Marian Amhamdi

Blik op de toekomst. De echte ontmoeting aangaan, elkaar de hand schudden en in de ogen kijken. Het klinkt zo gewoon, maar in de tijd dat veel contacten via social media gelegd en onderhouden worden toch bijzonder.

De echte ontmoeting aangaan, elkaar de hand schudden en in de ogen kijken. Het klinkt zo gewoon, maar in de tijd dat veel contacten via social media gelegd en onderhouden worden toch bijzonder.

Enthousiast geworden door het bijwonen van “De echte ontmoeting” in Scheveningen afgelopen augustus heb ik mij met plezier weer aangemeld voor “De echte ontmoeting” in Rotterdam. Het feestje begon al toen ik aan kwam lopen, wat een prachtige locatie had Claudia met Hotel New York weer gevonden. In het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn zat de stemming er bij de aanwezigen meteen goed in.

Na een aantal oude bekenden de hand te hebben geschud raakte ik in gesprek met iemand die via LinkedIn “De echte ontmoeting” had ontdekt en Claudia nog niet eerder aan het werk had gezien. Leuk, dat weer iemand “De echte ontmoeting” aanging, zijn netwerk hiermee uitbreidde en zo inspiratie op kon doen hoe de regie te pakken in zijn loopbaan.

We waren klaar voor een inspirerende middag!

Match

Tijdens de eerste echte ontmoeting in Dordrecht is de basis gelegd voor een bijzondere match. Nele Gies vertelde open over haar proces vanuit ziekte naar werk en hoe door “De echte ontmoeting” en de ondersteuning van Claudia zij in contact is gekomen met haar huidige werkgever. Prachtig verhaal waarbij de boodschap was sta open voor nieuwe wegen en blijf in jezelf geloven!

Hoofd, hart en ballen!

VIP-gast André Oomen nam ons mee in zijn geluksketting theorie. Waarbij de combinatie van beredeneren, passie en lef het uitgangspunt is.

‘Wat je graag doet doe je goed. En wat je goed doet…….’

Vind de voor jou juiste balans zodat je kan excelleren in wat je doet. Blijf bij jezelf en waak voor negatieve beïnvloeding van buitenaf op jouw gevoel van eigenwaarde en plezier. Een prachtige boodschap die André aan de hand van zelf gemaakte attributen demonstreerde.

De toon was gezet, de sfeer zat erin en het ontmoeten was vol van start gegaan.

De kracht van Claudia en “De echte ontmoeting”

Een echte ontmoeting is pas compleet als Claudia een BEL-sessie voor een baanzoekende heeft gedaan. Vandaag was Sandra de BEL-gast. Claudia ging live voor haar diverse bedrijven bellen met als doel Sandra aan tafel te krijgen bij een door haar geselecteerd bedrijf voor een kennismaking. Centraal stond vooraf de vraag Wie ben je? Vertellen wat je kan en wat je doet is vaak makkelijker dan te vertellen wie je als persoon bent. Zo werd naast de informatie van het cv snel duidelijk wie Sandra als men is.

De BEL-sessie ging op de kenmerkende open, enthousiaste en directe wijze die Claudia eigen is. Ze wist tijdens het telefonisch contact een mooi gesprek te creëren met kansen voor een follow up voor Sandra. Naast de BEL-sessie gingen wij als groep met Sandra in gesprek om met haar te onderzoeken welke kansen er nog meer voor haar zijn om zich krachtig als baanzoekende te presenteren. Bijzonder hoe Sandra zich openstelde en hoe de groep actief met haar mee dacht. Haar kansen op succes zijn na deze middag zeker vergroot!

Kansen, inzichten, je netwerk vergroten of gewoon een bijzonder leuke middag 

Wat je insteek ook is om naar “De echte ontmoeting” te komen, het brengt je altijd iets.

Deze echte ontmoetingen geven mij naast het vergroten van mijn netwerk ook weer een boost in het zien van kansen en het besef dat ik best iets meer lef mag tonen in de zoektocht naar mijn droombaan. Ik gun een ieder de inzichten, contacten, kansen en het plezier van de echte ontmoeting.

Ga “De echte ontmoeting” aan…wie weet wat het jou brengt! Kom op 24 november naar Slot Zuylen in Utrecht en ontmoet Ambassadeur Ouderwerkloosheid John de Wolf. Bestel jouw ticket: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-utrecht-de-echte-ontmoeting-28524589816

Tekst: Marian Amhamdi
LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/marianamhamdi/en

Ga terug