Ontboezeming

Utrecht

24 november 2016 Tekst: Pieter Koevoets

Zoek geen baan!! Tijdens mijn rondje berichten lezen op social media, valt mijn oog op een bijzondere uitnodiging: “De echte ontmoeting” met boegbeeld 50-plus John de Wolf.

Mijn “Echte ontmoeting” met het BELmeisje (nou ja, zeg maar vrouw) op Slot Zuylen!

Tijdens mijn rondje nieuws en berichten lezen op social media, valt mijn oog op een bijzondere uitnodiging: “De echte ontmoeting” met John de Wolf en Claudia Bouwens. Voor mij zijn beiden bekende personen, maar nog nooit de kans gehad om ze samen te ontmoeten.

Dus maar snel inschrijven en de agenda vrij maken op donderdagmiddag 24 november.

En de locatie is ook niet zo maar een locatie maar Slot Zuylen. Altijd al even willen weten hoe het voelt om kasteelheer te zijn, of met Jort Kelder te spreken; “Hoe het eigenlijk heurt” ??

De aanleiding om op dit mooie initiatief in te gaan was voor mij een unieke kans om en het boegbeeld van de 50+werkzoekenden voor de minister John de Wolf, en een communicatieve kanjer Claudia Bouwens, in “ het wild” te zien.

De ene trapt deuren open bij bedrijven en de ander die communiceert als de beste en zo werkzoekenden helpt om aan tafel bij een bedrijf te komen.
Mooie ingrediënten om wat nieuws te leren als het gaat over mijn eigen zoektocht naar een nieuwe baan. En als bonus de kans om met veel nieuwe interessante mensen kennis te maken.

Dat communicatie en “on speaking terms” blijven belangrijk is in dit leven, wist ik al. Mooi was het om te horen dat John en Claudia na een soort clash op social media met elkaar in gesprek zijn gegaan, en zie hier de uitdagende co- productie van de middag.

Mijn uitgangspunt was ook om nieuwe dingen te leren in het communiceren richting mijn netwerk en potentiële werkgevers of opdrachtgevers. Vele tips kwamen voorbij, maar enkele bijzondere heb ik hier verzameld:

* Vallen is niet erg, als je maar weer opstaat
* Blijf jezelf, durf te vragen en ga niet op zoek naar een baan, maar naar werk
* Zorg voor veel ambassadeurs en boodschappers, dus deel jouw visie of missie en draag die uit
* Het gaat eerst om de persoon en dan pas om de cv
* Maak het doel groter dan jezelf, door waarde toe te voegen
* Bel vanuit je onderbuik, niet vanuit de vacature
* Maak het telefoongesprek meer persoonlijk, en benader de beller losjes
* Vermeld dat je wil reageren op de vacature, maar eest graag wil koffie drinken
* Teckel tijdens het gesprek het probleem van de organisatie, zodat je de oplossing kunt zijn

En nog veel meer……

Als toetje hebben Claudia en John ter plekke gebeld met relaties van de deelnemers, bij wie zij graag aan tafel willen komen.

En daar komt de professional Claudia om de hoek kijken. Het is een lust voor het oog en het oor als je ziet en hoort hoe Claudia in de gesprekken maximaal haar zelf is. Goed in luisteren en super snel in het schakelen van onderwerp!

Met een goed gevoel ging ik de file in met mijn belangrijkste les op zak:

Bel nog meer vanuit je gevoel, zoek verbinding met je gesprekspartner en houd de regie in het gesprek!

Op weg naar die mooie toekomst.

Tekst: Pieter Koevoets
LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/pieterkoevoets

Ga terug